Client: National Gallery of Canada | Location: Venice, Italy | Budget: $1,000,000 (est.) | Completed: 2017 (Projected)

Canada Pavilion at the Venice Biennale

The renovation of the Canada Biennale Pavilion commits to conserving and reinterpreting a portion of the Giardini di Venezia, the grounds of the world ‘s oldest and largest art and architecture exhibition held in Venice Italy. The refurbished space and surrounding landscape will function seamlessly together as a cultural ambassador showcasing innovative Canadian art. The underlying intent will  respect the historical importance and architectural character of the biennale site and surrounding pavilions while also  bringing a sense of Canadian identity to the entrance to the pavilion itself.

Enns | Gauthier and Order of Canada recipient Cornelia Hahn Oberlander collaborated to create a design that improves the grounds immediately surrounding the Canada Pavilion and the adjacent Giardini. A strong and simple use of materials at low profile of the planting allows for unobstructed views through the sculpture garden to the canal, sea wall, and public waterfront, creating a greater connection between these spaces.

Got a Project to Discuss?

Let us help you towards a creative, functional solution.