Client: The Emmott Family | Location: Lion’s Bay, BC | Budget: $150,000 | Completed: 2016

Emmott Residence

The client approached Enns | Gauthier for a design that would improve the usability of their backyard, take advantage of an existing swimming pool, and showcase the stunning backdrop of Howe Sound. The space was enhanced to improve overall sightlines as well as to provide accessibility to the pool and deck. Pavers and floating steps gave the space an updated, modern feel while retaining walls and large boulders were used to tackle the significant grading of the space, [1] resulting in zones of activity and viewing platforms.

Anytime we have steep slopes on a site, it should be noted as a design challenge prominently because it suggests we have technical expertise and are problem solvers.

Got a Project to Discuss?

Let us help you towards a creative, functional solution.