Client: The Dorrington Family | Location: Vancouver, BC | Budget: $150,000 (est.) | Completed: 2009

The Dorrington Residence

Working with a young couple on a refurbished house in Vancouver’s West side, Enns | Gauthier led a collaborative design process for the front and backyards, from concept to implementation.  A challenging programme proposed by E|G created a series of well-defined spaces for the client, balancing hardscape (walls, stairs and paving) with softscape (trees, shrubs and lawn areas) to maximize the functionality of the spaces.  E|G provided conceptual ideas, detailed design and construction oversight for all details and materials, including custom fire pit, a custom stone-clad bbq area, a cantilevered dining area, engineered stone-clad walls, wood screens, and an illuminated address sign with inset lettering.

The end result is a series of intimate (and highly used) exterior “rooms” for this young family and their friends, both big and small.

Got a Project to Discuss?

Let us help you towards a creative, functional solution.