Client: Vancouver Christian School | Location: Vancouver, BC | Budget: $19,000,000 (est.) | Completed: Projected 2017

Vancouver Christian School Mons Drive Redevelopment

Enns | Gauthier is once again teaming up with Omicron, together with Westbourne projects, as part of a comprehensive design team to design and oversee construction of the Vancouver Christian School’s Mons Drive campus.  A complete tear-down and replacement facility, the new school will feature many outdoor play and social spaces, playgrounds, and active and passive play elements.  Given the site’s significant grade changes, one of E|G’s challenges is to integrate the layout of spaces and circulation with retaining walls, slopes and boulder groupings.

Moreover, with a strong focus on making sustainability visible as an educational tool, the design includes rain gardens to collect rain water runoff, vertical vegetative screen to reduce expansive walls and “heat island affect”, and an accessible green roof with berms, seating and learning gardens that can be incorporated into a curriculum around food production, seasonality and agriculture.

Construction is slated to begin in Fall 2016.

Got a Project to Discuss?

Let us help you towards a creative, functional solution.